What women want – Recruiting, Developing and Keeping 21st Century Female Leaders

הנשיא אובמה הבין מזמן שנשים הן לא רק נושא פופולארי או גימיק לצורך האדרה במערכת הבחירות.

גם הגברת הראשונה, מישל אובמה , האישה שלצידו מוכיחה כי מאחורי הלבוש “מלא הנוכחות” שלה יש נוכחות בועטת ואמירה נחושה .

“אנחנו טובות, אז בלי טובות”- זו האמירה של פרלמנט הנשים שלו “פני”ם חדשות” שמגשימה חזוננו ביום יום, למרבה השמחה .

נשיא ארה”ב, האיש החזק בעולם –מצמיד דיבור למעשה.

תפקידים בכירים אינם סוג של “משבצת” מרוקנת מתוכן ונעדרת תקציבים בכל הקשור לעשייה מגדרית הלכה למעשה.

בעוד אצלנו יש “יועצות” לקידום מעמד האישה הנאלצות להסתפק בפירורי תקציבים ולפעול כמעט בהתנדבות, בארה”ב מבינים שכדי לבצע ולשנות- צריך להשקיע- והרבה!

כך למשל    קת’רין ראסל, היא שגרירת ארה”ב לענייני נשים בעולם,

כן כן – שגרירה-  לא יועצת או מנהלת זוטרה אלא שגרירה עולמית, הפועלת לעידוד יזמות לסטראט אפים של נשים והפיכתם לקהילה גלובלית ע”י שיתופי פעולה עסקיים בינ”ל הנתמכים כמובן ע”י המדינה. 

תפקיד זה- שגרירה הינו חדשני באמריקה וראסל נכנסה לתפקידה למעשה רק לפני כשנתיים.

תפישת עולמו של ממשל אובמה לנושא קידום ושוויון נשים ניכרת כמעודדת וכבשורה אמיתית לעולם המערבי ולמדינות המתפתחות בעולם כולו.

“אף אחד לא עושה לנשים טובה בזה שהוא משלב אותן או בזה שהוא מאפשר להן להשתתף, זה אינטרס של כל מדינה שנשים ייקחו חלק פעיל וחשוב בכל תחומי החיים” אומרת ראסל. “אנחנו רואים שבכל מקום בו יש נשים יש התקדמות, כשנשים מעורבות בתהליכי שלום, למשל, יש לתהליכים ולמשא ומתן הרבה יותר סיכוי. מדינות שבהן נשים משתתפות בכלכלה הן מדינות מתקדמות יותר. בחברות גדולות, כשיש שלוש נשים ויותר בהנהלה, החברות מצליחות יותר. אלו הן עובדות”.

ממשל אובמה מאמין שההשקעה צריכה להתחיל בחינוך בגיל שעדיין ניתן לעצב אישיות ואג’נדה.

במדינות מתפתחות יש הורים אשר נמנעים לשלוח בנותיהן לבתי ספר מחשש פן יאונה להן רע, שלא לדבר על חברות פרימיטיביות בהן בנות מסורתית נועדו לשרת את המשפחה ולהתמקד בגידול הילדים ובמשק הבית. (במזרח התיכון למשל רק 21% מהנשים משתתפות בשוק העבודה )

לפיכך משקיע מימשל אובמה בעשייה מערכתית רחבה החל מהשקעה בחינוך והמשך בהשקעה וביצירת תשתית חברתית קהילתית תומכת במערכת אכיפת החוק וטיפוח המשפחה. 

“פני”ם חדשות” פרלמנט הנשים –עמותה הפועלת למען מטרות שלעיל וכן למען תעסוקת נשים בגילאי 40+ המודרות משוק תעסוקה, התוודעה באמצעות אחת מחברותיה להלך הרוח ולמסקנות העולות בתחומים אלה מביקורה בכנס למנהלי משאבי אנוש שהתקיים ביולי 2015 בלאס וגאס, ארה”ב .

מהרשמים שעולים מהכנס ניכר כי : 

  1. האתגרים העולמיים בתחום משאבי אנוש עוסקים במורכבות ארגונית שנובעת גם מהסביבה החיצונית (גלובליזציה, הבדלי תרבות, קצב שינויים גבוה, מציאות כלכלית משתנה) וגם מהטרוגניות כח העבודה (5 דורות של עובדים בעלי מאפיינים סוציולוגיים וצרכים שונים, מחסור בכח אדם ועליה בתוחלת החיים שמביאים להעסקת מבוגרים, כניסת מיעוטים לשוק העבודה וכו’). שינויים דרמטים אלו מחייבים הגברת מודעות של הארגונים לשונות ויצירת תרבות ארגונית הכלה וגיוון, לצד הסדרי גמישות (מסלולי קריירה יצירתיים, פיתוח  שיתופי פעולה וירטואליים, ופתרונות לעבודה חלקית ופרויקטלית).
  1. בכנס הועלתה סוגיית כח העבודה הצעיר, ילידי שנות ה-80-90, המכונים דור ה-Y או המילניום, שתוך מספר שנים יהווה כמחצית מכח העבודה העולמי. דור זה, שגדל בעידן דיגיטלי וגלובלי, מאופיין במיומנות טכנולוגית, פיזור קשב ויכולת עבודה בערוצים רבים במקביל, יכולת לימוד מהירה ומודעות חברתית גבוהה. כל אלו מחייבים שינוי של עולם העבודה, ויצירת כלי ניהול והנעה, הסדרי גמישות במקום ובזמן, פתרונות טכנולוגיים ושינוי של סביבת העבודה הפיזית.
  1. מנהיגות, רתימה ויצירת מחוייבות הם מפתחות הכרחיים, עתה יותר מתמיד, ליצירת יתרון תחרותי בסביבה כאוטית.
  1. בעידן טכנולוגי אין יותר משמעות למושג איזון בית עבודה, שכן היום קיים עירוב מוחלט וציפיה לזמינות מיידית של עובדים. לשם סיוע לעובדים ב-well being שלהם בסביבה תובענית, ארגונים לוקחים על עצמם מעורבות בהקניית אורח חיים בריא, וכן, מוצעים לעובדים פתרונות בתחום הרווחה, בריאות, טיפול בילדים, ואפילו ביטוח לחיות מחמד, כל אלו במטרה למשוך ולשמר עובדים טובים.

 

ובכלל, ניכר לאחרונה כי “הורות משותפת” היא עצם העניין. הקונפליקט המדובר אודות “קריירה משפחה” המייחס את בעיית ההיעדרות מנוכחות בחיי ילדינו איננו נחלתן של שנים/אמהות בלבד.

גם הגברים- האבות שואפים כיום להיות נוכחים ולהינות מגידול ילדיהם

הם אינם עוד “עוזרים” בחלוקת המטלות. המודעות המשפחתית לנוכחות שווה בחיי הילדים של אמהות ואבות היא הטרנד בן זמננו.

מכאן, שגם חיי עבודה תובעניים של אמהות ואבות צריכים להתכתב עם ניהול זמן גמיש מחד, ושימור עובדים טובים בלתי שחוקים מאידך כדי לייצר  WIN WIN– למעסיקים ולעובדים, למשפחות ולחיי החברה.

:What women want

Recruiting, Developing and Keeping 21st

Century Female Leaders

אז מה בעצם נשים רוצות ?
כיצד תוכלנה להתקדם בחיי הקריירה ?

מה אומרות על כך נשים מנהיגות ומובילות של המאה ה – 21?

 

לחצו כאן לצפיה במצגת

או לחצו על כל שקופית להגדלה

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.

Leave a Comment